Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΣΕ 30ΕΤΙΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ

H Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο επιμήκυνσης αποπληρωμής των δανείων που έχουν δοθεί σε Ελλάδα και Ιρλανδία στα 30 έτη, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις δύο αξιωματούχων που δεν κατονομάζονται. Ο λόγος είναι ότι οι γκρίνιες και τα σενάρια έχουν θορυβήσει την Κομισιόν και στόχος είναι να δοθεί ένα οριστικό τέλος σχετικά με την κρίση του χρέους που τραυματίζει ανεπανόρθωτα το ευρώ...

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η ΕΕ σκέπτεται να προχωρήσει στην κίνηση αυτή για να θέσει τέλος στο θόρυβο σχετικά με την κρίση χρέους στην Ευρώπη, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με τις πηγές ο Άξελ Βέμπερ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ, έχει προτείνει να παραταθεί η διάρκεια των δανείων από τα τρία έτη (για την Ελλάδα) και τα επτά (για την Ιρλανδία) στο πλαίσιο ενός συνεκτικού πακέτου για να ξεπεραστεί η κρίση.

Η ιδέα εξετάστηκε στις εντατικές συνομιλίες ανάμεσα σε υπουργούς χωρών της Ευρωζώνης, κεντρικούς τραπεζίτες και αξιωματούχους στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

www.psema.gr - Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου