Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Χάρηκα πολύ με την πρωτοβουλία των γιατρών του νοσοκομείου της Σπάρτης η οποία με εξέπληξε ευχάριστα. Οι γιατροί του ΕΣΥ Λακωνίας, ανάρτησαν αφίσες σε όλες τις κλινικές και στα τμήματα του νοσοκομείου Σπάρτης με το σύνθημα «Εάν σου ζητήσουν φακελάκι, δώσε ένα άδειο! Βοήθησε να απαλλαγούμε από τη διαφθορά. Μη συμμετέχεις».
Το Περγαμόντο 


Η πρωτοβουλία αυτή των γιατρών της Λακωνίας βρήκε θερμή ανταπόκριση από την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, γεγονός που σημαίνει ότι σε λίγο χρονικό διάστημα αυτές οι αφίσες θα εμφανισθούν, αν δεν έχει ήδη συμβεί, και σε άλλα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Η αισχρότητα θα σταματήσει όπως φαίνεται, αφού άρχισαν να κινητοποιούνται οι γιατροί, και πραγματικά μπράβο τους, αλλά πάω στοίχημα ότι θα εξακολουθήσει να υφίσταται για πολλά ακόμη χρόνια, παρά τις απαγορεύσεις. Γιατί κακά τα ψέματα το φακελάκι έχει γίνει αληθινό κατεστημένο και είναι βαθιά ριζωμένο στη χώρα μας. Όταν κινδυνεύει ο άνθρωπός σου, τα πουλάς όλα και μακάρι να είχες κι άλλα να πουλήσεις, για να τον σώσεις. Πού να διανοηθείς ότι υπάρχουν γιατροί που θα κάνουν τα πάντα για να τον σώσουν, χωρίς ανταμοιβή. Σου έδωσε ποτέ κανείς τίποτε τζάμπα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου